Конструктивно-технологічні рішення підвищення електричних характеристик високовольтної композитної електроізоляційної системи електричних машин - Безпрозванних, Ганна Вікторівна; Рогинський, Олександр Володимирович (ТОВ "Друкарня Мадрид", 2023)
В монографії визначено вплив електрофізичних характеристик та товщини діелектричного бар’єру на розподіл електричного поля у високовольтній композитній ізоляції електричних машин. Експериментально підтверджено, що композитна ізоляція з підвищеним вмістом слюдинітового бар’єру і склотканиною меншої товщини має на (8–16)% вищі значення короткочасної електричної міцності. Доведено ефективність виявлення технологічних дефектів на підставі порівняння амплітуди імпульсів часткових розрядів. Обґрунтовано методику моніторингу стабільності технологічного процесу виготовлення електроізоляційних систем, що базується на застосуванні контрольних карт кумулятивних сум опору ізоляції. Для аспірантів, студентів, спеціалістів, інженерів та дослідників в галузі електроізоляційної, кабельної та оптоволоконної техніки.
Keywords: монографія; високовольтна композитна ізоляція; електричне поле; діелектричний бар'єр; пазова частина; противокоронні покриття; теплове старіння; технологічні дефекти