Методичні вказівки до виконання лабораторної роботи "Взаємодія електронної таблиці з застосунком роботи з базою даних" - Кащєєв, Леонід Борисович; Кожин, Юрій Миколайович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Інформаційні технології сьогодні успішно застосовують у різних видах діяльності. В даний час розроблено велику кількість програми для роботи з таблицями, базами даних, спеціалізованими програмними продуктами для управлінської, бухгалтерської, будівельної та іншої діяльності. У зв'язку з цим важливою є взаємодія різних програм для підвищення якості та скорочення термінів розробки. Інтегровані програмні пакети є набір кількох програмних продуктів, об'єднаних в єдиний зручний інструмент. Найбільш розвинені з них включають текстовий редактор, електронну таблицю, СУБД, засоби підтримки електронної пошти, програму створення презентаційної графіки та тощо. Одним із зручних програмних продуктів є електронна таблиця EXCEL. Електронна таблиця дозволяє виконувати різні математичні, статистичні та фінансові розрахунки, побудову діаграм, а також створювати бланки для виведення на друк. Метою цих методичних вказівок є вивчення методів обміну даними між програмним продуктом та електронною таблицею EXCEL для розширення можливостей програмного забезпечення роботи з базою даних.
Keywords: методичні вказівки; інформаційні технології; комп'ютерні системи; програмні продукти; електронні таблиці; Excel; програмування