Вибір оптимальної системи оподаткування – запорука підвищення ефективності діяльності малих підприємств - Надєєва, Я. І.; Гришина, Ернестіна Василівна (НТУ "ХПІ", 2013)
В статті розкриті основні моменти щодо зміни існуючої на підприємстві системи оподаткування. Запропоновано алгоритм прийняття рішення щодо переходу від загальної системи оподаткування до спрощеної. Розглядається оцінка економічної ефективності щодо обрання малим підприємством оптимальної системи оподаткування серед існуючих в Україні на прикладі реального підприємства.

The article highlights fundamentals about changing the existing tax system in the enterprise. The decision making algorithm of moving from the general to the simplified taxation system was proposed. The evaluation of economic efficiency about selection of optimum tax system by a small business enterprise among existing in Ukraine enterprises on the example of the real one is considered.
Keywords: ефективність економічна; кодекс податковий; бізнес малий; taxation system; taxes; economic efficiency; tax code; small businesses