Механізм процесу управління прибутковістю підприємства - Кармінська-Бєлоброва, Марина Володимирівна (Буковинський державний фінансово-економічний університет, 2013)
У статті досліджується механізм управління прибутковістю як система цілеспрямованого впливу засобами управлінських, економічних і організаційних процедур, інструментів і методів на стан підприємства з метою підвищення його здатності генерувати прибуток, забезпечувати зростання та сталий розвиток відповідно до цілей і завдань підприємства з використанням можливостей потенціалу прибутковості та урахуванням особливостей впливу нестабільного зовнішнього середовища.

The paper investigates the mechanism of yield management as a system of targeting resources management, economic and organizational procedures, tools and methods for state enterprises to improve its ability to generate profits, to ensure growth and sustainable development in accordance with the aims and objectives of the enterprise with the possibilities and potential profitability allowing for the effect of the unstable external environment.
Keywords: управління підприємством; прибутковість; підприємство; менеджери; management; profitability; company managers