Визначення суттєвих екологічних аспектів на фармацевтичному підприємстві при eкологічному управлінні - Лантух, Ю. М.; Проскурня, Олена Михайлівна; Коваленко, С. М.; Лебединець, В. О. (Національний фармацевтичний університет, 2009)
У статті розглянуто такі актуальні питання екологічного управління, як розробка процедури для визначення суттєвих екологічних аспектів стосовно діяльності фармацевтичного підприємства. Авторами запропоновано схему визначення екологічних аспектів на прикладі функціонування центральної лабораторії дослідницьких та експериментальних розробок ВАТ "Фармак". Сформульовано критерії визначення значущості аспектів, а також розроблено документовані процедури визначення суттєвих екологічних аспектів.

Such pressing questions of ecological management as development of procedure for definition of essential ecological aspects with reference to pharmaceutical enterprise activity is considered in the article. Authors offer the scheme for definition of ecological aspects on an example of functioning of the central laboratory of research and experimental development of joint-stock company "Pharmak". Criteria of definition of the aspects importance are formulated, and also the documentary procedures of essential ecological aspects definition are developed.
Determination of substantial ecological aspects on pharmaceutical enterprise at ecological management
Keywords: екологічні аспекти; екологія; екологічне управління; охорона довкілля; навколишнє середовище; викиди забруднюючих речовин; виробничі відходи; відходи; ecology; ecological aspects; ecological management; environment preservation; emissions of polluting substances; industrial waste