Ефективна діяльність підприємств за сучасних умов - Лінькова, Олена Юріївна (Львівська економічна фундація, 2016)
Проаналізовано особливості та проблеми машинобудівних підприємств в Україні. Обґрунтовано актуальні напрямки підвищення ефективності їх діяльності. Запропоновано механізм реструктуризації, спрямований на використання потенціалу підприємства для адаптації до зовнішніх умов. Використання механізму реструктуризації передбачає невеликі промислові підприємства інтегровані глобальними ланцюжками створення вартості. Доведено необхідність інтегрованого зростання підприємств. Визначено напрямки для проведення подальших досліджень в галузі використання потенціалу розвитку промислових підприємств: розробка програм підготовки менеджерів, які поєднують кваліфікації ІТ та загального менеджменту; моделювання інформаційних потоків промислового підприємства та організаційних заходів щодо їх оптимізації; оцінка ефекту від використання інформаційних систем.

It analyzed the characteristics and problems of engineering companies in Ukraine. It grounded the urgency of ways to improve their effective operation. It proposed a restructuring mechanism, aimed at the use of the enterprise capacity to adapt to environmental conditions. Using the restructuring mechanism provides small businesses, an integrated global value chains. It proved the necessity of the integrated growth of enterprises. Identified the directions for further research in the field of using the potential development of industrial enterprises: design of training programs for managers who combine IT skills and general management; modeling of information flows of industrial enterprise and organizational measures for their optimization; evaluate of the effect from using of information systems.
Effective operation companies by current conditions
Keywords: ефективність підприємства; стратегія розвитку; підприємство промислове; потенціал підприємства; реструктуризація; децентралізація; економіка інноваційна; управління підприємством; система інформаційна; аутсорсинг; вартість; effectiveness; development strategy; industrial enterprise; potential; restructuring; decentralization; innovative economy; combined management system; information system; outsourcing