Моральнісний сенс філософії лідерства - Пономарьов, Олександр Семенович; Романовський, Олександр Георгійович; Середа, Наталія Вікторівна; Чеботарьов, Микола Корнійович (ФОП Панов А. М., 2020)
Проаналізовано філософську сутність феномену моральнісного лідерства. Розкрито сенс моральності та її значення в життєдіяльності соціуму. Розглянуто моральність у загальній структурі суспільної свідомості. Показано сенс моральності як регулятора суспільних відносин. Проаналізовано роль моральності у забезпеченні належного характеру функціонування і розвитку соціокультурного простору. Наведено основні шляхи, способи і засоби розвитку моральності лідера та учасників командної діяльності. Показано взаємозв'язок моральності та культури лідера. Розглянуто моральнісні основи ефективного лідерства. Для слухачів магістерських програм зі спеціальності "Публічне управління та адміністрування" та спеціальності "Освітні, педагогічні науки", а також для педагогів і керівників-практиків, які прагнуть бути лідерами. Може бути корисно всім, хто цікавиться проблемами моральності, лідерства й підготовки лідерів.
Keywords: навчально-методичний посібник; моральнісне лідерство; суспільна мораль; лідер; моральнісні засади; моральнісна відповідальність; суспільний розвиток; психологічний клімат