Формування професійної культури майбутніх викладачів ВНЗ - Черкашина, С. О. (НТУ "ХПІ", 2010)
У статті розглядається сутність поняття професійна культура викладача, критерії і рівні її сформованності, а також запропоновані шляхи формування професійної культури в процесі підготовки педагога

In the article the essence of concept professional culture of the teacher, criteria and levels of its formation are considered, ways of formation of professional culture in the course of preparation of the teacher are also offered
Formation of professional culture of the future teachers of high school
Keywords: педагогічна діяльність; соціально-педагогічний досвід; педагогічне спілкування; гуманітарізація; навчально-виховний процес; критерії професійної культури; професійно-педагогічне вдосконалення; самоосвіта; самовиховання