Аналіз зовнішньоекономічної діяльності розвинутих країн світу та України: проблеми та шляхи вирішення - Посохов, Ігор Михайлович; Черепанова, Вікторія Олександрівна; Подрез, Ольга Іванівна (Центр фінансово-економічних наукових досліджень, 2019)
Таким чином, сучасний стан зовнішньоекономічної діяльності України характеризується тим, що експорт товарів не перевищує імпорт, а виплати по інвестиціям перевищують надходження. Сальдо платіжного балансу є позитивним за рахунок сировини та послуг. Таке положення негативно впливає на економіку країни та потребує розробки та впровадження нових методів та інструментів щодо державного регулювання ЗЕД.
Keywords: міжнародні економічні відносини; національна економіка; експортні операції; фінансування; страхування; зовнішня торгівля