Інтелектуальні транспортні системи в Україні - Гайков, А. Р.; Євсєєва, О. П.; Баранов, О. В.; Баранов, В. Ю. (НТУ "ХПІ", 2014)
Пропонується розробка та впровадження інтелектуальних транспортних систем в Україні для підвищення рівня економічної та соціальної віддачі транспортної інфраструктури. Розглянуто приклади впровадження подібних систем в інших країнах Європи, США та Азії. При формуванні ІТС слід враховувати перспективи розвитку міжнародних транспортних коридорів відповідно до прийнятих в Західній Європі стандартів, питання оснащення автомагістралей, портів, терміналів і інфраструктури компонентами ІТС, що збільшить вартість робіт, але буде компенсовано отриманням значної економіко-соціальної віддачі.

It is proposed to design and implementation of intelligent transport systems in Ukraine to improve the economic and social impact of transport infrastructure. Examples of implementation of such systems in other European countries, the USA and Asia.
Intellectual transport systems in Ukraine
Keywords: інтелектуальна транспортна система; оптимізація транспортної інфраструктури; управління дорожнім рухом; intelligent transportation system; optimization of transport infrastructure; traffic management