Основи нафтогазової справи - Білецький, Володимир Стефанович; Орловський, Віталій Миколайович; Дмитренко, Вікторія Іванівна; Похилко, Аліна Миколаївна (ФОП Халіков Р. Х., 2017)
У навчальному посібникові викладено комплекс питань нафтової і газової справи, які передбачені програмою курсу "Основи нафтогазової справи", що вивчається студентами спеціальностей "Нафтогазова інженерія та технології", "Гірництво" й інших, нафтогазових інститутів та факультетів. Посібник може бути використаний також при підготовці робітничих кадрів для бурових і нафтогазовидобувних підприємств.
Keywords: нафтогазова справа; нафтогазова інженерія; гірництво; джерела енергії; органогенна сировина; енергетика; нафтогазопромислова геологія; нафтогазові середовища; нафта; природний газ; нафтогазові свердловини; буріння свердловин; бурові долота; бурильна колона; вибійні двигуни; бурові установки; пластова енергія; ремонт свердловин; свердловини; промислова підготовка нафти; транспорт нафти; транспорт нафтопродуктів; трубопровідний транспорт; трубопроводи; скраплений газ; нафтобазове господарство; переробка нафти; нафтохімічні виробництва