Методика накопичення діагностичної інформації при виконанні діагностування в розподілених базах знань пілотажно-навігаційного комплексу повітряного судна - Арделян, Вікторія Віталіївна; Обідін, Дмитро Миколайович; Мусієнко, Андрій Петрович (НТУ "ХПІ", 2016)
В роботі розроблена методика накопичення діагностичної інформації при виконанні діагностування в розподілених базах знань пілотажно-навігаційного комплексу повітряного судна. Крім того, розроблено процедуру визначення коректного модуля, який виконуватиме алгоритм діагностування і передає інформацію про семантичний стан розподіленої бази знань до системи управління. Встановлено умови діагностування розподіленої бази знань: можливість поділу на модулі, які повинні бути зв'язані між собою і здатні перевіряти один одного; кожен модуль повинен мати вільний обчислювальний ресурс.

In this paper developed methods of accumulation diagnostic information in diagnosing the performance of distributed knowledge bases flight and navigation system of the aircraft. In addition, a procedure for determining the correct module that perform diagnostics algorithm and transmits information about the state of distributed semantic knowledge base to the control system. It is shown that diagnosis of distributed knowledge base presupposes the following conditions: a knowledge base can be divided into modules to be interconnected and can check each other; each module should be available computing resources to perform audits and software redundancy for storage of tests and their results. Also found that in the performance of basic checks appropriate to use the drug evaluation system, as it fully meets all situations failures in real distributed knowledge base.
Technique accumulation of diagnostic information when performing diagnostics in distributed knowledge bases flight and navigation system of the aircraft
Keywords: діагностування; розподілена база знань; повітряне судно; пілотажно-навігаційний комплекс; система автоматичного управління; diagnostics; distributed knowledge base; aircraft flight; navigation system; automatic control system