Зрив планів економічного використання ресурсів окупованих районів України німецько-фашистськими загарбниками (1941–1944 рр.) - Морозов, В. В. (НТУ "ХПІ", 2008)
У статті аналізується проблема зриву планів економічної експлуатації окупованих українських земель німецько-фашистськими загарбниками в 1941–1944 рр. Робота узагальнює значну кількість джерел з історії України періоду Другої світової війни.

The article covers an interesting and actual problem. It analyzes the problem of failure German invaders economical exploitations in Ukrainian lands during 1941–1944. The clause summarizes a great number of sources according to the history of Ukraine during the World War II.
Keywords: партизанська боротьба; "Зелена папка" Герінга; грабіжницька економічна політика; особливе майно рейха