Повышение уровня безопасности взрыво-, пожаро- и токсоопасных объектов химической промышленности - Соловей, В. В.; Давидюк, О. В.; Кошельник, Александр Вадимович (НТУ "ХПИ", 2008)
У роботі виконаний аналіз питань підвищення рівня промислової безпеки для взриво-, пожежно- і токсонебезпечних об'єктів хімічної промисловості. Показано, що застосування сучасних методів аналізу ризику аварій дозволить вирішувати завдання підвищення рівня безпеки більш ефективно. Розроблені алгоритм, математична модель і методика реалізовані у вигляді автоматизованого розрахункового комплексу, ефективність застосування якого показана на прикладі існуючого хімічного заводу з виробництва мінеральних добрив.

In clause questions of increase of a level of industrial safety for еxplosive-, firedangerous industrial targets are analyzed. It is shown, that application of modern methods of the analysis of risk of failures will allow solving a problem of increase of a level of safety more effectively. Developed the algorithm, mathematical model and a technique are realized in the form of the automated settlement complex which efficiency of application is shown on an example of an existing chemical plant on manufacture of mineral fertilizers.
Keywords: анализ риска аварий; методы оценки риска; промышленная безопасность; вектор опасности