Сучасні програмні засоби оптимізації та моделювання інфокомунікаційних мереж - Пустовойтов, Павло Євгенович (Харківський національний університет радіоелектроніки, 2019)
Представлено програмний комплекс OMNeT++, який дозволяє моделювати мережі і процеси в них. У посібнику розглядаються основні структурні елементи моделей в OMNeT++: прості і складні модулі, канали зв'язку, мережі і т.п. Докладно описані приклади програм і моделей мереж. Призначено для студентів спеціальності 172 Телекомунікації та радіотехніка.
Keywords: навчальний посібник; імітаційне моделювання; програмні комплекси; Network Simulator; OPNET; OMNeT++; javaNetSim; IxChariot; мова опису мережі; прості модулі