Організаційно-методичні умови ефективного формування педагогічної компетентності викладачів вищих технічних закладів освіти - Гайворонська, Вікторія Володимирівна (Миколаївський державний гуманітарний університет ім. Петра Могили, 2003)
У статті розглянуто дидактичні умови підвищення ефективності формування педагогічної компетентності викладачів вищих технічних закладів освіти. Проаналізовано організаційно-методичні чинники, які забезпечують індивідуальний розвиток студента і його спрямованість на викладацьку діяльність. Показано необхідність переходу орієнтації цільової підготовки викладача від кваліфікації до компетенції.

Conditions of raising of effectivity of forming of High Technical School Teachers pedagogical competence are observed in this article. Organisationaly-metodical conditions that provide individual development of the student and his directing to the pedagogical activity are analiezed.
Keywords: педагогічна компетентність; підготовка фахівців; викладачі вищих технічних закладів; компетенції спеціалістів