Філософські проблеми сучасно наукового пізнання - Тарароєв, Яків Володимирович; Дольська, Ольга Олексіївна; Дишкант, Тетяна Миколаївна; Смоляга, Марина Віталіївна; Старікова, Галина Геньєвна (ФОП Іванченко І. С., 2023)
У підручнику розкриваються певні філософські питання з розвитку та функціонування сучасного наукового пізнання. Розглянуті загальні проблеми, пов’язані з філософією та історію науки, специфікою соціально-гуманітарного пізнання, та проблеми аксіології сучасної науки. Для студентів-магістрів усіх спеціальностей і форм навчання Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут".
Keywords: підручник; позитивізм; неопозитивізм; соціально-гуманітарні науки; аксіологія; етос; символізм; принцип верифікації; емпіріокритицизм; міждисциплінарність