Сучасні напрями підвищення екологічної безпеки виробництва соди - Шапорєв, Валерій Павлович; Цейтлін, Мусій Абрамович; Райко, Валентина Федорівна; Гурець, Л. Л.; Пляцук, Леонід Дмитрович; Шестопалов, Олексій Валерійович; Філенко, Олеся Миколаївна; Васькін, Роман Анатолійович (Сумський державний університет, 2014)
Монографія присвячена вирішенню проблеми підвищення екологічної безпеки содових виробництв шляхом закладання твердих відходів у відпрацьовані соляні камери з одночасним видобуванням кондиційного розсолу, а також зменшення газоподібних викидів в атмосферу. Наукова праця складається з двох частин і містить дослідження закономірностей гідромеханічних та масообмінних процесів утилізації твердих, рідких та газоподібних відходів виробництва соди, що робить процес виробництва моловідходним та екологічно безпечнішим.
Keywords: нетоксичнІ відходи; методи закладання; шламові суспензії; транспортування; підземні камери; соляні порожнини; тверді відходи; абсорбція газів; гідродинамічні характеристики; масопередача; фільтри; монографія