Методичні вказівки до практичних занять за темою "Транспортна задача" з дисципліни "Оптимізаційні методи та моделі" - Замула, Олена Василівна; Замула, Олексій Олександрович (My University, 2019)
Транспортні задачі є важливим класом оптимізаційних задач, математична модель яких відповідає моделі задачі лінійного програмування. Це, як правило, задачі пошуку оптимального плану перевезення готової продукції. Однак деякі задачі, які зводяться до моделі транспортної задачі, наприклад, планування виробництва, управління запасами, рух капіталу, тощо насправді не мають нічого спільного з транспортуванням, але до них можна застосовувати ті ж самі методи, що й для транспортної задачі.
Keywords: методичні вказівки; модель математична; програмування лінійне; планування виробництва; симплекс-метод