Питання філософського методу в аналізі майбутнього та проблема викладання екологічної футурології - Годзь, Наталія Борисівна (Дніпропетровський національний університет ім. Олеся Гончара, 2013)
Аналізується потреба введення поняття та предмета "екологічна футурологія". Розглядається взаємозв'язок та взаємовплив філософії та екології, філософії та футурології, спектр головних концепцій з наведеної тематики.

The aim of this article is to thoroughly analyze the necessity to introduce the notion and subject of Ecological Futurology. The author considers interrelation and interaction of philosophy and futurology. A range of major concepts in this domain is considered. In This article the author continues to examine futurology and ecology.
Keywords: футурологія екологічна; філософія екології; техносфера; природа; людина; ecological futurology; philosophical ecology; technosphere