Методи оцінки збитку на підприємствах при виході з ладу електротехнічного обладнання - Яковлєв, Анатолій Іванович; Мозенков, Олег Володимирович; Кобєлєв, Валерій Миколайович (ВВП "Контраст", 2012)
Виконано аналіз існуючого стану виробітку електроенергії на вітчизняних електростанціях. Показано високий ступінь зносу їх електроенергетичного обладнання, що потребує необхідність його заміни. Робота присвячена питанням оцінки збитків при забезпеченні підприємств і населення електроенергією. Запропоновано класифікацію збитків по різних ознаках. Розглянуто закордонний досвід у сфері страхування ризиків при порушенні енергопостачання. Виконано аналіз методів визначення збитків від перерв в електропостачанні різних категорій споживачів. Визначені чисельні величини відповідних збитків на підприємствах. Встановлені резерви підвищення ефективності експлуатації електротехнічного обладнання, яке працює у даній галузі
Keywords: енергоспоживання; електроенергія; енергопостачання; електротехнічні системи підприємств; електроенергетика; монографія