Німецька мова для фахівців з комп'ютерних технологій та машинобудування - Яценко, Надія Валеріївна; Іванова, Юлія Юріївна; Саламатіна, Анна Володимирівна; Масалова, Людмила Володимирівна; Мішеніна, Наталя Іванівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2017)
Навчально-методичний посібник складається з двох частин: перша частина – "Все про машинобудування", друга частина – "У світі комп’ютера". Посібник містить систему оригінальних технічних текстів з лексикою та різні граматично-лексичні вправи. Також у посібнику пропонуються додаткові тексти для читання та подальшої дискусії. Призначено для просунутого рівня студентів, магістрів, аспірантів, які вивчають курси машинобудування та комп’ютерних технологій, а також для всіх, хто працює над мовою самостійно.

Das Lehrwerk besteht aus 2 Teilen: Teil I - „Alles um den Maschinenbau“; Teil II - „In der Welt des Computers“. Jeder Teil beeinhaltet authentische Texte mit dem Vokabular, vielfältige Aufgaben für Lexik und Grammatik, Texte für die Selbstkontrolle und Diskussion. Geeignet für Studierende mit fortgeschrittenen Deutschkenntnissen, deren Fächer Maschinenbau und Computerwissenschaften sind, sowie für alle, die selbstständig die Sprache beherrschen.
Deutsch für Computer- und Maschinenbauingenieure
Keywords: навчальний процес; граматично-лексичні вправи; іноземні мови; програмне забезпечення; інформаційні технології; промислове виробництво; selbstkontrolle; technische mechanik; die kybernetik; höhere programmiersprachen; internetdienste