Методичні вказівки до виконання дипломних робіт - Краснокутська, Наталія Станіславівна; Коптєва (Фадєєва), Ганна Миколаївна (My University, 2018)
Державна атестація магістра передбачає захист дипломної роботи, яка є самостійним дослідженням, виконаним на завершальному етапі навчання в університеті. Дипломна магістерська робота є кваліфікаційною письмовою роботою, що дає змогу підтвердити рівень засвоєння студентом-магістром теоретичних знань та практичної підготовки, здатність до самостійної роботи за обраною спеціальністю. Методичні рекомендації розроблені відповідно до вимог галузевої компоненти стандартів вищої освіти з підготовки фахівців рівня "магістр" усіх спеціальностей та призначені для надання допомоги студентам у виконанні дипломної магістерської роботи згідно з чинними стандартами України. Вони розкривають послідовність етапів виконання дослідження, містять основні вимоги, які висуваються до змісту та оформлення дипломної роботи, порядку захисту та оцінювання. Метою видання цих методичних рекомендацій є роз'яснення студенту основних організаційних і методичних елементів структурно-логічно пов'язаних між собою етапів: 1 Підготовчий етап: вибір теми дипломної магістерської роботи і погодження її з керівником; затвердження теми та плану дипломної магістерської роботи, оформлення графіка роботи, відбір інформаційних джерел та їх опрацювання, листка-завдання і робота над укладанням плану; підбір і вивчення літератури. 2 Проходження переддипломної практики. Збирання фактичного матеріалу під час проходження практики на об'єкті дослідження. 3 Керівництво і контроль за ходом виконання дипломних робіт: загальне керівництво кафедри; робота з науковим керівником. 4 Робота над змістом дипломної роботи: загальні засади; характеристика структурних елементів дипломної магістерської роботи; мова викладення матеріалу. Оформлення дипломної магістерської роботи. 5 Підготовка і збір документів: відгук керівника; рецензія зовнішнього фахівця. Апробація матеріалів дослідження (доповідь на студентській науковій конференції, підготовка наукових статей і тез тощо). 6 Попередній захист дипломної роботи. 7 Нормоконтроль і допуск роботи до захисту. 8 Порядок захисту дипломної роботи: загальні засади захисту, розробка тез доповіді; захист роботи в ДЕК.
Keywords: методичні вказівки; магістерські роботи; анотація; зміст; вступ; числові значення; таблиці; формули; рівняння; ілюстрації; нумерація