Рання діагностика фінансових криз підприємств корпоративного сектору економіки на основі використання інструментарію штучного інтелекту - Знахур, С. В.; Манойленко, Олександр Володимирович (Харьковский национальный университет городского хозяйства им. А. Н. Бекетова, 2008)
На основі використання методології побудови штучної нейронної мережі запропоновано індикативну модель ранньої діагностики виникнення фінансової кризи на підприємствах корпоративного сектору економіки, визначено основні засади формування комплексу управлінських технологій і інструментів попередження кризових явищ.
Keywords: суб'єкти господарювання; діагностика кризових становищ; фінансова криза; штучний інтелект; штучна нейронна мережа