Методичні вказівки до виконання практичних робіт з курсу "Економічне обґрунтування бізнес рішень" - Васильцова, Світлана Олександрівна (Моделіст, 2021)
Предметом вивчення курсу є методологія формування господарських рішень підприємства. Основні завдання полягають у вивченні понять ризику та його оцінки; методології розроблення господарських рішень підприємства на підставі діагностики та прогнозування існуючих для підприємства альтернатив; набутті навичок стратегічного мислення та практичного застосування методологічного апарату дисципліни; оволодінні методом прийняття рішень в конфліктних умовах, навичками аналітичного обґрунтування та розв’язання стратегічних проблем. Мета дисципліни: засвоєння знань з теорії прийняття управлінських рішень, формування навичок використання сучасних, вживаних в практичній діяльності методів розробки та прийняття різного роду управлінських рішень, а також уміння самостійно створювати і адаптувати подібні методи до конкретних умов. Спеціальні (фахові, предметні) компетентності: Здатність використовувати сучасні інформаційні технології, методи та прийоми дослідження економічних та соціальних процесів, адекватні встановленим потребам дослідження. Здатність да аналізу на синтезу бізнес-рішень Результати навчання: Формулювати, аналізувати та синтезувати рішення науково-практичних проблем. Обирати ефективні методи управління економічною діяльністю, обґрунтовувати пропоновані рішення на основі релевантних даних та наукових і прикладних досліджень. Приймати ефективні рішення за невизначених умов і вимог, що потребують застосування нових підходів, методів та інструментарію соціально-економічних досліджень.
Keywords: методичні вказівки; управлінські рішення; розв'язування ситуаційних вправ; сітьове планування; фінансування проектів