Розробка принципів керування режимними параметрами електротехнічної системи для електророзрядного синтезу вуглецевих наноматеріалів - Вінниченко, Дмитро Валерійович; Назарова, Наталя Станіславівна (НТУ "ХПІ", 2015)
Розроблено принцип керування вихідним середньоквадратичним струмом інвертора напруги з послідовним резонансним контуром для забезпечення оптимальних режимних параметрів синтезу нановуглецю. Вперше отримано закон регулювання вихідного середньоквадратичного струму за допомогою зміни частоти розрядних імпульсів. Проведено математичне моделювання вихідного струму в околі резонансної частоти шляхом зміни частоти комутації ключів інвертору.

The output rms current of the voltage inverter with series-resonant circuit for optimal regime parameters of the synthesis of nanocarbon control principle was developed. The output rms current regulating law by varying the frequency of the discharge pulses was obtained. The mathematical modeling of the output current near the resonant frequency varying the inverter switches’ frequency was conducted.
Тhe development of the electrotechnical system’s regime parameters control principles for electric synthesis of carbon nanomaterials
Keywords: міжелектродний проміжок; закон регулювання; резонансна частота; вихідний струм; частота комутації; інвертор