Посттрансформаційна ринкова економіка: інституалізація фондового ринку - Архієреєв, Сергій Ігоревич; Зінченко, Я. В. (Інститут економічного прогнозування НАН України, 2006)
Проаналізовано особливості формальної та реальної інституалізації фондового ринку в посттрансформаційній економіці. Висвітлено вплив системної специфічності й ринкової оцінки активів акціонерних товариств, а також розподілу прав власності в корпоративному секторі на рівень трансакційних витрат фондового ринку. Розкрито сутність трансакційних витрат інституалізації фондового ринку і основну умову завершення його інституалізації в посттрансформаційній економіці.
Keywords: товариства акційні; активи; оцінка ринкова; право власності; корпорація; витрати трансакційні