Дослідження двохпараметрового методу контролю електричних та температурних параметрів виробів, що нагріваються у процесі контролю - Себко, Вадим Вадимович; Здоренко, В. Г. (Київський національний університет технологій та дизайну, 2017)
Мета. Стаття присвячена дослідженню можливості розширення функціональних та технічних можливостей теплового контактного електромагнітного перетворювача (КЕП) за рахунок реалізації двохчастотного методу вимірювального контролю електричних та температурних параметрів мідного зразка циліндричної форми, що нагрівається у процесі контролю. Методика. Використана методика дослідження контактного двохпараметрового електромагнітного методу вимірювального контролю параметрів немагнітних виробів на базі теплового контактного електромагнітного перетворювача. Результати. Розроблено алгоритм вимірювальних та розрахункових процедур визначення електричних та температурних параметрів мідного циліндричного виробу, який піддається нагріву в процесі контролю. Наукова новизна. Вперше отримані універсальні функції перетворення теплового контактного електромагнітного перетворювача, які дають можливість розширення функціональних та технічних можливостей методів контролю фізико-хімічних параметрів досліджуваних виробів. Практична значимість. Розроблений алгоритм визначення сигналів теплового контактного електромагнітного перетворювача, діапазони зміни яких відповідають діапазонам зміни електричних та температурних параметрів немагнітних циліндричних виробів, які зондуються магнітним полем двох частот теплового контактного електромагнітного перетворювача.

Purpose. The article is devoted to study the possibility of expanding the functional and technical possibilities of the thermal contact electromagnetic transducer (CEP) through the implementation of two frequency method of measuring the control of electrical and thermal parameters of copper of the sample of cylindrical shape, which is heated in the process control. Methodology. Used research methods the contact of two parametersare electromagnetic method of measuring control parameters of the non-magnetic products on the basis of heat contact electromagnetic transducer. Findings. The algorithm of the measurement and calculation procedures for determining the electrical and thermal parameters of copper cylindrical device, which is heated in the process control. Originality. The obtained universal function of converting thermal contact electromagnetic transducer, which give the possibility of expanding the functional and technical capabilities of methods of control of physical and chemical parameters of the products. Practical value. An algorithm is developed to determine the signals of the heat cap, change ranges which correspond to ranges of electrical and thermal parameters of the non-magnetic cylindrical products which non-magnetic field of two frequencies thermal contact electromagnetic transducer.
The study of twoparametrage control method of electric and thermal parameters of the products, the heating process
Keywords: варіювання магнітного потоку; параметри інформативні; перетворювач електромагнітний; перетворювач контактний; контроль вимірювальний; метод двохчастотний; точка температурна; електропровідність; magnetic flux; informative parameters; contact electromagnetic converter; measurement control; dual-frequency method; temperature points; specific conductivity