Застосування багатопроцесорних систем для удосконалення технологічних процесів - Швачич, Г. Г.; Семенов, Сергій Геннадійович; Карпова, Т. П.; Волнянський, В. В. (Харківський університет Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба, 2016)
В роботі розглянуті особливості розробки і використання багатопроцесорної обчислювальної системи з її математичним і програмним забезпеченням для моделювання режимів термічної обробки металевих заготівок. Запропоновано застосування сучасних багатопроцесорних обчислювальних комп’ютерних технологій для збільшенні швидкодії та продуктивності обчислень, що дає змогу ефективно керувати технологічними процесами. За допомогою спеціального програмного забезпечення багатопроцесорна система здатна задавати й контролювати необхідні температурні режими на всій площині перерізу зразка при нагріванні й витримці металу, а при необхідності може контролювати тепловий режим обробки сталі в інтервалі температур відпалювання. Багатопроцесорна обчислювальна система із спеціальним програмним забезпеченням включає математичні моделі у вигляді рівняння теплопровідності.

The paper deals the features of the development and use of the multiprocessor computing system with mathematical and software of the latter for simulation of heat treatment of the steel billets. The use of the up-to-date multiprocessor computing technologies had been proposed for increasing speed and productivity of computations, what maintains the effective control of the technological process. Through the special software the multiprocessor system is able to set and control necessary temperature conditions on all plane of cross-sectional of standard at heating and self-control of metal, and if necessary maybe began to control the thermal mode of treatment in the interval of temperatures of annealing. The multiprocessor computer system with the special software includes mathematical models as equation of heat conductivity.
The use of multiprocessor systems to improve technological processes
Keywords: математична модель; багатопроцесорна обчислювальна система; інформаційний двоспрямований інтерфейс; холодне об'ємне штампування; модель термічної обробки; mathematical model; multiprocessor computing system; information bidirectional interface