Технологія збагачення вугілля - Смирнов, Валерій Олександрович; Сергєєв, Павло Всеволодович; Білецький, Володимир Стефанович (Східний видавничий дім, 2011)
Викладені теоретичні основи процесів збагачення вугілля. Наведені конструкції основного технологічного обладнання й описані принципи його дії. Розглянуті технологічні схеми збагачення. Викладені питання комплексності використання вугілля, основні положення охорони навколишнього середовища, опробування і контролю технологічних процесів на вуглезбагачувальних фабриках. Видання призначене для студентів спеціальності "Збагачення корисних копалин".
Keywords: корисні копалини; видобування корисних копалин; вугілля; вугільні родовища; вуглеприйом; вуглепідготовка; вуглезбагачування; гвинтова сепарація; сепаратори; водно-шламове господарство; вугільний шлам; флотаційні машини; флотоконцентрат; термічна сушка; флокуляція шламів; відходи вуглезбагачення