Філософія психології - Романовський, Олександр Георгійович; Михайличенко, Валентина Євдокимівна; Грень, Лариса Миколаївна (НТУ "ХПІ", 2016)
Розглянута філософія психології як нова методологія, заснована на результатах роботи психічного апарату людини. Вона утворює універсальну базу для цілісного, системного пізнання людини. Виділені основні етапи розвитку філософії психології. Показана роль свідомості, світорозуміння і діяльності як основа її життєвої активності. Розглянута особистість як предмет психологічного дослідження і роль самосвідомості у її розвитку. Призначено для студентів, магістрів, аспірантів і викладачів психології.
Keywords: психологія; філософія психології; теорія свідомості; світосприйняття; самосвідомість; особистість