Носенко, Т. Т.2017-12-112017-12-112008Носенко Т. Т. Розвиток технології та перспективи виробництва харчових білків із шротів олійних культур / Т. Т. Носенко // Вестник Нац. техн. ун-та "ХПИ" : сб. науч. тр. Темат. вып. : Новые решения в современных технологиях. – Харьков : НТУ "ХПИ", 2008. – № 43. – С. 63-68.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/33321В статті проаналізовано технології одержання білкових продуктів із шротів олійного насіння. Наведено експериментальні підтвердження впливу якості шроту на кількісний вихід білкових ізолятів, показано, що оптимальна температура для екстрагування білків зі шроту залежить від природи розчинника. Автором наведені експериментальні дані про вплив протеолітичних ферментів на кількісний вихід білкових ізолятів зі шроту та на їх технологічні властивості. Зроблено висновок про високі технологічні властивості білків олійного насіння та про можливість їх регулювання.Technologies of potein production from oil seed meal are analysed in this article. Experimental evidences of meal quality influence on the quantity of protein isolates are given. It is shown that optimal temperature for protein extraction depends from used solvent. Experimental data about influence of proteolitic enzyme on the protein isolates quantity and their technological properties are given. Conclusion about high technological properties of oil seed protein and possibility of their regulation is made.ukамінокислотибілкові ізоляториконцентратитермопластична екструзіяметоди модифікаціїРозвиток технології та перспективи виробництва харчових білків із шротів олійних культурArticle