Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з навчальної дисципліни "Цифрова схемотехніка" - Балєв, Володимир Миколайович; Мигущенко, Руслан Павлович (My University, 2023)
Цифрова схемотехніка увірвалась в наше життя з появою обчислювальної техніки в середині минулого століття і суттєво змінила наше життя в безлічі галузей, практично відсутні завдання які не по зубах цифровим технологіям. Розвиток цифрової схемотехніки позитивно вплинув на вимірювальну техніку в усіх її проявах - від первинних вимірювальних перетворювачів до інтелектуальних засобів вимірювань та надскладних розподілених систем отримання інформації, її обробки в режимі реального часу і прийняття рішень. Якщо ви хочете зрозуміти як працюють цифрові технології ви маєте познайомитись з найпростішими елементами які використовуються в цифрових засобах: логічними елементами – цеглинами цифрового всесвіту. Використовуючи ці елементи ми здатні створити безліч цифрових шедеврів які будуть допомагати зберігати, перетворювати цифрову інформацію, запам’ятовувати її і передавати на великі відстані по цифрових каналах зв’язку. В лабораторних роботах ви познайомитесь з базовими елементами цифрової схемотехніки і опануєте прийоми застосування цих елементів з використанням середовища NI Multisim, це програмний пакет який дозволяє моделювати електронні схеми.
Keywords: методичні вказівки; RS-тригери; цифрові комутатори; обчислювальна техніка; JK-тригери; лічильники; інформаційні технології