Современные экстракционные технологии и создание функциональных продуктов - Барштейн, В. Ю. (НТУ "ХПИ", 2008)
В статті подано результати досліджень із створення кондитерських виробів функціонального призначення з використанням добавок, отриманих в процесі вуглекислотної екстракції з рослинної сировини. Зроблено висновок, що розроблена схема створення функціональних продуктів, результати досліджень можуть стати основою для створення різноманітних функціональних продуктів.

The results of researches on creation of functional confectionery with the use of additions, got in the process of carbon dioxide extraction from vegetable raw material are presented in the article. The conclusion: the developed scheme of creation of functional products, the results of researches can become the basis for creation of various functional products.
Keywords: растительное сырье; экстрагирование; сжиженная углекислота; газовая хроматография; полиненасыщенные жирные кислоты