Барштейн, В. Ю.2017-12-112017-12-112008Барштейн В. Ю. Современные экстракционные технологии и создание функциональных продуктов / В. Ю. Барштейн // Вестник Нац. техн. ун-та "ХПИ" : сб. науч. тр. Темат. вып. : Новые решения в современных технологиях. – Харьков : НТУ "ХПИ", 2008. – № 43. – С. 36-42.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/33305В статті подано результати досліджень із створення кондитерських виробів функціонального призначення з використанням добавок, отриманих в процесі вуглекислотної екстракції з рослинної сировини. Зроблено висновок, що розроблена схема створення функціональних продуктів, результати досліджень можуть стати основою для створення різноманітних функціональних продуктів.The results of researches on creation of functional confectionery with the use of additions, got in the process of carbon dioxide extraction from vegetable raw material are presented in the article. The conclusion: the developed scheme of creation of functional products, the results of researches can become the basis for creation of various functional products.ruрастительное сырьеэкстрагированиесжиженная углекислотагазовая хроматографияполиненасыщенные жирные кислотыСовременные экстракционные технологии и создание функциональных продуктовArticle