Методичні вказівки до практичних занять з курсу "Бюджетна система" - Назарова, Тетяна Юріївна; Шевченко, Марина Миколаївна; Татаринцева (Курбатова), Юлія Леонідівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Методичні вказівки до практичних занять містять основи теми, які розглядаються під час вивчення курсу "Бюджетна система", включаючи групування статистичних даних, показники доходів, видатків, кредитування і фінансування бюджету, проблематику бюджетного процесу, міжбюджетних трансфертів, субвенціїї та дотації місцевих бюджетов. Кожна тема має типові приклади з розв’язаннями за матеріалом, що вивчається, а також питання та задачі для розв’язку. Дані методичні вказівки не замінюють підручники з бюджетної системи. Теоретичні основи викладаються у стислому вигляді. Даються тільки ті відомості, які необхідні безпосередньо для розв’язання завдань. Призначено для студентів спеціальностей 072 "Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок".

Guidelines for practical classes contain the basics of the topic covered during the course "Budget System", including grouping of statistics, indicators of revenues, expenditures, lending and budget financing, budget process, intergovernmental transfers, subventions and subsidies to local budgets. Each topic has typical examples with solutions to the material being studied, as well as questions and problems to solve. These guidelines do not replace textbooks on the budget system. Theoretical foundations are presented in a concise form. Only information that is directly needed to solve the problem is given. Designed for students majoring in 072 "Finance, banking, insurance and stock market".
Budget system: practicum exercises on course "Budget system"
Keywords: методичні вказівки; практичні заняття; бюджетна система; бюджет; банківська справа; фінансування бюджету