Апатитові покривні склоемалеві покриття архітектурно-будівельного призначення - Саввова, Оксана Вікторівна; Бабіч, Олена Вікторівна; Пантус, Д. Є.; Шадріна, Галина Миколаївна (НТУ "ХПІ", 2011)
В статті розглянуто особливості синтезу модельних стекол в системі R₂О–CaO–R₂O₃–P₂O₅–TiO₂–SiO₂–Na₃AlF₆, як основи для одержання апатитових склопокриттів архітектурно-будівельного призначення. Досліджено вплив кристалізаційної здатності модельних стекол на техніко-експлуатаційні та естетико-декоративні характеристики апатитових покривних склопокриттів на їх основі.

Features of synthesis of model glasses in R₂О– CaO – R₂O₃– P₂O₅–TiO₂ – SiO₂– Na₃AlF₆, system as the basis of obtainment of apatite coatings for architectural purpose are reviewed in the paper. Effect of crystallization ability of model glasses on technical, performance and aesthetic-decorative characteristics of apatite cover glassy coatings on their basis are investigated.
Keywords: скло модельне; синтез; кристалізація; емаль титано-кальцієва; борат кальцію; фосфат кальцію; аналіз рентгенофазовий