Зовнішня міграція в Україні: сприяння розвитку чи бар'єр? - Максименко, Яна Анатоліївна; Талалаєва, А. О. (Хмельницький національний університет, 2012)
У даній роботі проаналізовано ефективність трудових ресурсів в Україні. Розглянуто сучасний стан зовнішніх міграційних процесів у державі. Виявлено проблеми функціонування українського ринку праці, наведено рекомендації з їх усунення.

The paper deals with the Ukrainian labor resources efficiency. The present situation of external migration processes in the state is described. The problems of Ukrainian labor market functioning are revealed and it concludes with advices how to decide them.
Keywords: міжнародна міграція робочої сили; світовий ринок праці; трудові ресурси; міграційна політика; ринок праці; людський капітал