Діагностика творчих здібностей студентов гуманітарних спеціальностей - Гуренко, Юлія Іванівна; Середа, Наталія Вікторівна (НТУ "ХПІ", 2017)
У статті розглядаються питання формування творчості та креативності. Проаналізовано методи діагностики творчих здібностей особистості. Проведено діагностику творчих здібностей студентів спеціальностей "Педагогіка вищої школи" та "Психологія" за методиками Дж. Брунера та О. Тунік.

The article deals with the formation of art and creativity. The methods of creative abilities diagnostics of the personality are analyzed. Creative skills diagnostics of students from specialty "High school Pedagogy" and "Psychology" with methods by J. Brunner and O. Tunick was done.
Creative abilities diagnostics of humanities students
Keywords: креативність; творчість; виховання студентів; гуманістична педагогіка; конвергентне мислення; creative skills; creativity diagnostics