Изучение минералогического и радионуклидного составов отвальной горелой угольной породы - Хоботова, Э. Б.; Уханёва, М. И.; Соколова, А. В. (НТУ "ХПИ", 2009)
Досліджено мінералогічний та радіонуклідний склад гранулометричних фракцій відвальної вугільної породи. Визначено морфологічні особливості поверхні часток різних фракцій породи. Показано наявність гідравлічної та адсорбційної активності відвальної породи і можливість використання досліджених відходів в якості активного мінерального компонента будівельних матеріалів.

The mineralogical and radionuclide composition of heap coal gangue granulometrical fractions have been researched. The surface morphologic characteristic properties of particles of gangue different fractions have been studied. The hydraulicity and adsorption activity of heap gangue and possibility of utilization of researched wasters as active mineral component of building materials have been shown.
Keywords: добыча угля; вяжущие материалы; гранулометрические фракции; радиационно-химические свойства; гидравлическая активность; терриконная порода; адсорбционная активность; гамма-спектрометрический анализ