Аналіз напруженого деформованого стану металу при валковому формуванні гнутих профілів замкненого перетину - Плєснецов, Юрій Олександрович; Забара, Олександр Сергійович; Коворотний, Т. Л.; Любімов, М. С. (НТУ "ХПІ", 2010)
В роботі для аналізу напружено-деформованого стану металу при валковому формуванні гнутих профілів замкненого перетину і визначення параметрів, що характеризують процес, використаний інженерний метод. Визначені компоненти напружено-деформованого стану металу за схемою циліндричного вигину та енергосилові параметри процесу для тонкостінної труби діаметром 20 мм, завтовшки 1,0 мм.

In current work for analysis of stress-deformed state of metal during roll forming of closed section roll forms and defining of process-characterizing parameters an engineering method was used. The components of stress-deformed state of metal are defined by the scheme of cylindrical bending as and energy-power parameters of process for thin-walled tube with diameter of 20 mm and wall thickness of 1 mm.
Keywords: модель валкового формування; інженерний метод; згинання смуги; деформація смуги; програма «Компас»; математичні моделі