Формування підприємницького етосу як чинника ефективного функціонування підприємницького сектору в економіці та показника економічного і соціального розвитку країни - Гармаш, Сергій Володимирович (НТУ "ХПІ", 2013)
У статті надається увага формуванню підприємницького етосу в Україні, проводиться його аналіз як універсального феномену та розглядаються особливості його становлення на традиційному культурному ґрунті.

In the article the main stress is paid to the forming of entrepreneurial ethos in Ukraine, it is analyzed as an universal phenomenon and its formation on the traditional cultural base is examined.
Keywords: феномен соціокультурний; феномен універсальний; ґрунт культурний; діяльність господарча; entrepreneurial ethos; social phenomenon; cultural phenomenon; universal phenomenon; cultural base; economic activity