Вплив місця вводу поверхнево-активних речовин на ефективність роботи трубних млинів - Іванов, А. М. (НТУ "ХПІ", 2010)
Запропоновані рішення з використання відходів целюлозо-паперової промисловості як поверхнево-активних речовин для інтенсифікації помелу в трубних млинах та визначено місце подачі їх у першу камеру трубних цементних млинів.

Suggested solutions for the use of waste cellulose-paper industry as a surface-active substances for intensifying grinding in tube mills and established the place of filing in the first chamber tube cement mills.
Keywords: млини трубні; здрібнювання матеріалів; поверхнево-активні речовини; трубні цементні млини; цементні клінкери; технічні лігносульфонати; помел цементу; інтенсифікація