Дослідження методів вартісного оцінювання бренду університету - Мирошник, Тетяна Олегівна (Харківська державна наукова бібліотека імені В. Г. Короленка, 2025)
У доповіді досліджено економічну сутність та сучасні методи вартісного оцінювання бренду університету. Розглянуто витратний, ринковий та доходний підходи, а також обґрунтовано необхідність їх комплексного використання з урахуванням специфіки освітньої сфери. Запропоновано адаптацію міжнародних методик (Interbrand, Brand Finance) до умов університетської діяльності та впровадження системи індикаторів нематеріальної цінності. Отримані результати можуть бути використані для стратегічного управління брендом університету, підвищення його конкурентоспроможності та залучення інвестицій.

The report investigates the economic essence and modern methods of cost assessment of the university brand. The cost, market and income approaches are considered, as well as the need for their integrated use taking into account the specifics of the educational sphere is substantiated. The adaptation of international methods (Interbrand, Brand Finance) to the conditions of university activity and the introduction of a system of indicators of intangible value are proposed. managing the university's brand, increasing its competitiveness and attracting investments.
Keywords: бренд університету; вартісне оцінювання; нематеріальні активи; витратний метод; ринковий метод; доходний метод; конкурентоспроможність; university brand; value valuation; intangible assets; cost method; market method; income method; competitiveness