Методика силового тренування кікбоксерів на етапі спеціалізованої базової підготовки - Вострокнутов, Леонід Дмитрович; Плохіх, О. В. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Тези описують наукову розвідку, що була спрямована на підвищення ефективності силової підготовки кікбоксерів. У дослідженні було розроблено та впроваджено комплекс спеціальних силових вправ, який показав статистично значущі покращення у порівнянні з традиційними методиками. Експеримент проводився на базі КЗ «КДЮСШ №6 ХМР» м. Харків, і в ньому взяли участь 14 кікбоксерів. Результати дослідження підтвердили, що запропонована програма силових вправ сприяє розвитку фізичних якостей кікбоксерів, особливо сили верхнього плечового поясу, вибухової сили нижніх кінцівок та сили удару рукою.
Keywords: спеціалізована базова підготовка; кікбоксинг; силові вправи; методика тренування; фізичний розвиток; ефективна підготовка; розвиток вибухової сили