Оператор Гаусса стосовно до підсумовування розбіжних степеневих рядів - Сухорольський, М. А.; Івасик, Г. В. (НТУ "ХПІ", 2014)
Досліджено підсумовування розбіжних степеневих рядів методом Вейєрштрасса-Гаусса, сформульованого з використанням оператора усереднення з ядерною функцією Гаусса. Показано, що степеневий ряд мероморфної функції може бути підсумований цим методом за межею круга збіжності.

Summation of divergent power series by Weierstrass-Gauss based on the averaging operator with Gaussian kernel function is investigated. It is shown that the power series of meromorphic functions can be summed up by this method outside the circle of convergence.
Gaussian operator in summation by divergent power series
Keywords: оператор усереднення; функція ядерна; функція мероморфна; коло збіжності; averaging operator; meromorphic functions