Коригування плану формування пасажирських поїздів у сучасних умовах - Берестова, Т. Т.; Тітова, І. М. (НТУ "ХПІ", 2010)
При сезонних коливаннях пасажиропотока пропонується проводити коригування існуючого плану формування пасажирських поїздів на розрахунковому полігоні пасажирських сполучень з урахуванням фактичної населеності та составності вагонів, у ході якого виявляються пасажирські поїзди, котрі мають в окремий сезон (або цілий рік) неповну величину складу та (або) низьку населеність. З таких поїздів пропонується формувати групові поїзди з максимально узгодженим графіком відправлення та прибуття на кінцеву станцію.

At seasonal fluctuations of a volume of passenger traffic it is offered to spend updating of the existing plan of formation of passenger trains on settlement range of passenger messages taking into account actual density of population cars and composition of carriages in which course the passenger trains having during a separate season (or the whole year) incomplete size of structure and (or) low density of population come to light. It is offered to form group trains of such trains with as much as possible coordinated schedule of departure and arrival on terminal station.
Keywords: пасажиропотік; дальні поїзди; план формування; групові поїзди; населеність вагонів