Стратегічне планування в управлінні діяльністю підприємства - Холява, І. П.; Олійник, А. М.; Цьвок, Д. Р. (НТУ "ХПІ", 2015)
В статті розглянуто та узагальнено основні теоретичні засади здійснення стратегічного планування в управлінні діяльністю підприємством у сучасних умовах господарювання. Показано, що стратегічне планування в управлінні є механізмом, за допомогою якого управлінці можуть бачити пріоритетні напрями здійснення керівництва підприємством. Також, варто відзначити, що різні підходи до побудови системи стратегічного планування потребують чіткого формування програми управління діяльністю підприємством.

In the article basic theoretical principles of realization of the strategic planning are considered and generalized in a management activity by an enterprise in the modern terms of menage. It is shown that the strategic planning in a management is a mechanism by means of which managers can see priority directions of realization of guidance an enterprise. Also, it is worth noting that different approaches to the construction of the system of the strategic planning require the clear forming of the program of management activity an enterprise.
The strategic planning is in the management of enterprise activity
Keywords: стратегічне управління; сучасні умови господарювання; класичні стратегії управління; ринкове конкурентне середовище; strategic planning; management; enterprise; activity