Розвиток бізнес-комунікацій та бізнес-структур в міжнародному аутсорсингу в умовах росту кон'юнктури ринків ЄС та її впливу на глобальну економіку - Перерва, Петро Григорович; Новік, Ірина Олексіївна; Ларченко, Вікторія Валеріївна; Черепанова, Вікторія Олександрівна; Проскурня, Олена Михайлівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Мета статті полягає в розробці науково-методичного підходу до розвитку бізнес-комунікацій та бізнес-структур у міжнародному аутсорсингу та її впливу на глобальну економіку в умовах зростання кон’юнктури ринків Європейського Союзу. В статті проаналізовані важливі аспекти цієї проблематики, розглядається вплив росту кон'юнктури ринків ЄС на міжнародний аутсорсинг та визначаються ключові чинники, що впливають на розвиток бізнес-комунікацій та бізнес-структур в цьому контексті. Доведено важливість культурної та міжкультурної освіченості для успішної міжнародної співпраці, а також розглядає використання сучасних технологій у бізнес-комунікаціях та управлінні бізнесструктурами. Досліджено стратегії та інструменти, які використовуються підприємствами для оптимізації бізнес-процесів та досягнення конкурентної переваги в міжнародному аутсорсингу. Проведене дослідження бізнес-комунікацій та бізнес-структур дозволило виявити ряд основних переваг аутсорсингу для багатонаціональних підприємств.

The aim of the article is to develop a scientific and methodological approach to the development of business communications and business structures in international outsourcing and its impact on the global economy in the context of the growth of the European Union markets. The article analyzes important aspects of this issue, considers the impact of the growth of EU market conditions on international outsourcing and identifies the key factors influencing the development of business communications and business structures in this context. The importance of cultural and intercultural education for successful international cooperation is proved, and the use of modern technologies in business communications and management of business structures is considered. The strategies and tools used by enterprises to optimize business processes and achieve a competitive advantage in international outsourcing have been studied. The carried-out study of business communications and business structures allowed to identify a number of main advantages of outsourcing for multinational enterprises.
Development of business communications and business structures in international outsourcing in the growth of eu markets and its impact on the global economy
Keywords: міжнародний аутсорсинг; глобальна економіка; бізнес-комунікації; бізнес-структури; кон'юнктура ринку; Європейський Союз; international outsourcing; global economy; business communications; business structures; European Union