Особливості функціонування автотракторної техніки: екологічні проблеми та шляхи їх подолання - Кривоконь, О. Г. (НТУ "ХПІ", 2011)
Дана стаття показує негативний вплив на навколишнє середовище, пов'язаний з розвитком автортракторної техніки, розглядає шляхи зменшення відходів при переробці зношенних шин та містить пропозиції щодо корисного використання всіх продуктів переробки.

This article shows a negative influence on the environment connected with the development of autotractor technics, considers ways to reduce waste at recycling of the used tires and contains useful suggestions about using all refined products.
Keywords: зношені шини; здрібнені вулканізатори; утилізація; температурна деструкція; пироліз; used tires; shredded vulcanizers; recycling; thermal destruction; pyrolysis