Класифікація сучасних електрохімічних методів контролю корозійних процесів - Кондрашов, Сергій Іванович; Забара, Володимир Федорович; Чернишова, К. К. (НТУ "ХПІ", 2008)
В статті проаналізовані електрохімічні методи контролю корозійних процесів. Представлена узагальнена схема методів вимірювань по електродному потенціалу. Розглядаються основні переваги методів визначення стану металевих конструкцій по електродному потенціалу.

Electrochemical methods of control of corrosion processes are analyzed. The general scheme of electrode potential measuring methods is presented. Basic advantages of determination methods of metallic constructions state by electrode potential are considered.
Keywords: електродний потенціал; метод поляризаційного опору; корозійний процес; вимірювання Пірсона; мостова схема Холера